2008. január 26., szombat

2008 január 25. péntek

Legut‏óbbi hírek: ma este Burns Night lesz, a skót költô különleges ünneplése, és bulira kerül sor a környékbeli Royal Oak kocsmában.

Reggeli: müzli, körte, egy pohár tej, vitamintabletták

Reggel / délelôtt:
06:00 korán ébredtünk és elolvastunk még egy fejezetet a könyvünkbôl
09:15 leültünk a számítógép elé, a “házi vezetôségi csapat” negyedik heti találkozóban vettünk részt (kettesben persze). Felsoroltuk azokat a feladatokat, amelyeket végezni kell, és eldöntöttük, hogy mik a céljaink a jövô hétre, azaz mit el akarjunk érni vagy teljesíteni a legközelebbi találkozó idejére. A kísérlet nagyon sikeres volt szerintünk, de kissé aggasztó volt a feladat-lista hossza.
11:00 elmentünk gyalog a faluba, betértünk a bankba és betettem {deposited}egy csekket, Aztán továbbmentünk Shirley-hez, a barátnônkhöz. Leültünk Shirley nappaliban, kávét kortyoltunk / szürcsöltünk, és csevegtünk. Shirleynak két könyvet kölcsönadtunk / kölcsönöztünk: az elsô a (XVII. szazadi) polgárháború kori Oxford városról szól, a másik egy közel-angol nyelvtankönyv és olvasókönyv: Shirley kutatást végez a családfájának és Oxford város történelmének területén.

Ebéd: zöldség- és paradicsomleves, humusz, kenyér, gyümölcslé

Délután:
13:45 elmentünk kocsival Gloucesterbe, meglátogattuk a barátunkat, Tomot, aki a Gloucester Royal Hospital kórházban van. Általában Patricia, a felesége naponta egyszer meglátogatja ôt, de ma Londonban van és nem tud jönni: franciából vizsgázik. Amikor érkeztünk a kórházba, kezdésnek {for starters} beugrottunk az étterembe, teát kortyoltunk / szürcsöltünk és süteményt zabáltunk.
15:00 beszálltunk a liftbe és felmentünk a hatodik emeletre, a 6C kórteremre, megtaláltuk Tomot és csevegtünk vele 45 percig. Megtudtuk, hogy már véget ért az intenzív kezelése és egy óra múlva áthelyezik Tomot Tewkesbury kórházba, ahol kényelmesebben lábadozhat / talpraállhat {recuperate / get back to health / get back on his feet}. Ahogy távoztunk, az ápolónôk elkezdték bepakolni a cuccait / holmiját. Hazajöttünk.

Vacsora: kolbász burgonyával és szárazbab fôzelékkel {with baked beans}, vörösbor.

Este:
20:00 leültünk a nappaliban, tévéztünk.

Idôjárás: többnyire napos, hüvös

Nincsenek megjegyzések: