2008. január 23., szerda

2008 január 22. kedd

Reggeli: zabkása, a saját kertünkben termesztett alma, egy pohár tej, vitamintabletták

Reggel / délelôtt:
09:30 elmentünk a városba busszal, a barátnônkkel, Rose-zal együtt. Bementünk a templomba, meghallgatott egy elôadást, amit a cheltenhami U3A szervezet elintézett. Az elôadás Tyntesfield House-ról, Bristol városhoz közeli kastélyrôl szólt. A Gibbs család építette a kastélyt a XIX. század derekán. A család a madárszár-kereskedelembôl {guano trade} vagyonosodott meg, így mondhatjuk, hogy szaron épült a ház. A családfô 1928-ban bárónak {baron}lett, az arisztokráciához csatlakozott. A kastély érdekessége az, hogy benne még láthatók az eredeti bútorok és berendezés.
12:00 hazajöttünk busszal. Amikor hazaértünk, láttuk a Sarah-t, aki várt rank a ház elôtt. Sarahnak kimenôje volt {had the day off}, mert ma délelôtt a Gareth-et a kórházba kellett vinni (kisebb orr-mûtétnek veti alá magát), aztán a kocsiját az évi mûszaki vizsgára {MOT test} bejelenteni. Közölte, hogy átment a vizsgán a kocsi (valszeg nem meglepô ez, mert csak 4 éves, mert az embernek mindig átvéréstôl {rip-off} kell félni egy kicsit az autószervizzel kapcsolatban, fôleg akkor, ha nô a kuncsaft). Döntötte, hogy ebédel nálunk.

Ebéd: (harman) csirkeleves és kacsa paté zsemlével és paradicsommal, gyümölcslé, utóételnek szôlô

Délután:
13:30 készítettem három csésze teát. Leültünk a nappaliban és csevegtünk.
14:30 a Sarah távozott. Elmentem gyalogosan a mamához, készítettem neki egy csésze teát, és csevegtem vele egy órát. Hazajöttem. Úgy látszik, hogy a központi fûtése most már jól mûködik, hála Isten.
15:30 felmentünk a hálószobába, lefeküdtünk, elolvastunk még egy fejezetet a könyvünkbôl, szunyókáltunk. Felébredtünk, csokit ropogtattunk.
16:30 felkeltünk, leültünk az ebédlôben, teát kortyoltunk / szürcsöltünk.

Vacsora: serpenyôben sült tonhal zöldborsós-paprikás galuskával és brokkolival, vörösbor. A Lois a Red Wine Diet címû fogyókura-könyvben találta a receptet. Fincsi! {yummy}, és bye bye háj!

Este:
20:00 leültünk a nappaliban, franciaul tanultunk, mert holnap a franciaóra lesz.

Idôjárás: enyhe, részben napos

Nincsenek megjegyzések: