2008. április 17., csütörtök

2008 április 16. szerda

Reggeli: zabkása, pirítós, tej

Reggel / délelôtt:
08:00 Sarah elment kocsival (kimenôje van {she has the day off}), megtekintette még egyszer (persze csak kintrôl, de úgy, mint egy kém vagy nyomozó!) a három eladó lakást, amelyek eddig neki tetszenek, aztán hazajött.
09:00 Lois és én elmentünk kocsival a városba, elvittük Lois egyik kabátját a vegytisztítóhoz {to the dry-cleaner’s}, hazajöttünk.
10:00 szorgoskodtunk a veteményes kertben, a saját komposztot tettük a három árokba, amelyeket ástam már ezen a héten, aztán bele ültettük a vetôburgonyánkat {our seed potatoes}.
11:00 teáztunk harmasban a kertben: tavasz van (legalább egyelôre!!)
12:00 Lois és én zuhanyoztunk

Ebéd: paradicsom- és bableves, sajtos szendvics, gyümölcslé

Délután:
14:00 Sarah elment kocsival Sam-hoz, a barátnôjéhez, aki két hónapja kisbabát szült. Sarah és Sam aztán kiment sétálni a babakocsival a környék körül. Mi pedig elment kocsival Diana-hoz, mert ma délután fél háromtól a francia társalgási klub találkozója lesz. A mai vita témája a zöld utazás. Diana és Angie megvédte mindenkinek a légiutazáshoz való jogát, Lois és én pedig azt állítottuk, hogy nagy veszélyben van a Föld, és mindenkinek a személyes szénlábnyomát {their carbon footprint} csökkenteni kell. Lois megjegyszései tele voltak érdekes és riasztó tényekkel és adatokkal, amelyek mindenkit megleptek. Lois ezeket a tényeket és adatokat Al Gore egyik mostani beszédétôl szerezte: az amerikai sógorunk, Steve egy pár napja elküldte emailen ezt a beszédet. Én viszont leírtam a vonatutazás örömeit. Persze magától értetôdik, hogy a zöldek nyerték a vitát! A legközelebb találkozó nálunk lesz, mert Diana egy pár hetet Dél-Franciaországban fog tölteni.
16:00 hazaértünk, aztán átmentünk gyalog a mamához. Meglepôdtünk, hogy látszólag a mama tervezi, hogy az egész házát újratapétáztatja {have her whole house redecorated}: a mama háza már sokkal de sokkal takarosabb, mint a miénk! Sôt két nappal ezelôtt a mama azt mondta, hogy nem bírná ki, ha az építészek jönnének a fürdôszobáját átalakítani. Igazán komplex agya van a mamának!

Vacsora: sonka sült burgonyával és brokkolival, gyümölcslé, utóételnek mangó és szôlô habbal.

Este:
19:30 Sarah elment kocsival a gloucesteri nyilvános uszodába, mert még zárva van a helyi, kilenc hónappal a nagy árvizek után. Mi pedig letelepedtünk a nappaliban, tévéztünk.

Idôjárás: részben napos, kicsit hûvösebb mint tegnap

Nincsenek megjegyzések: