2008. február 21., csütörtök

2008 február 20. szerda

Reggeli: “weetabix” gabonapehely, a kertünkben termesztett alma, egy pohár tej, vitamintabletták

Reggel / délelôtt:
09:30 elmentünk kocsival a városba, mert ma délelôtt a helyi U3A (harmadik kor egyeteme) által szervezett találkozó lesz. Kinek szól ez a találkozó? - ezeknek a tagoknak, akik múlt ôsz óta csatlakoztak az U3A szervezethez. Érdekes találkozó volt: sokat megtanultunk a (helyi és országos) U3A-ról, és különösen/fôleg a kis csoportokról és klubokról, nemcsak a francia nyelvtanuló csoportról és az ôsangol történelem rajongók klubjáról, amelyeknek már tagjai vagyunk, hanem más csoportokról is. Lois érdeklôdik a tudomány rajongók klubja és a dráma-olvasás rajongók klubja iránt, de ami engem illet, szerintem nekem nincs elég szabadidôm arra, hogy más klubokhoz csatlakozzak. Az idôgazdálkodás {time management} a gyenge pontom! Jól szórakoztunk, a hangulat nagyon jó volt. Hazajöttünk a találkozó vége után.

Ebéd: paradicsom- és csirkeleves és humusz, zsemlével és salátával, a kertünkben termesztett szilvából készült gyümölcsbor.

Délután:
14:00 elmentünk kocsival Diana-hoz, mert ma délután az U3A franciaóra lesz. Tartottam a francia táncolás történelmérôl szóló elôadásomat. Ez nagyon jól ment, de az elôadásom után, általános beszélgetés ment (persze francia nyelven), és kicsit csalódott voltam, hogy milyen rosszul beszélek franciaul. Sok francia szót tudok, de kár, hogy beszélgetés közben nem emlékszem rájuk!
16:00 átmentünk gyalog a mamához. Készítettem neki egy csésze teát, és toltam a kukáját a ház elé, mert holnap jön a szemetes kocsi. Csevegtünk a mamával egy órát. A mama mondta, hogy ma délelôtt végre telefonált az orvoshoz a fájdalmas torka és szája miatt. Az orvos eljött, és egy rövid vizsgálat után, közölte vele, hogy vírust kapott (így csak türelmes kell lenni, csak várni, várni! de mégis olyan nyughatatlan lélek a mama!), de szintén azt is mondta az orvos, hogy a mama mûfogsora kicsit csorbult {damaged}, és azt ajánlotta, hogy újat vegyen. Ez nagyon drága lesz szerintünk. Hazajöttünk.

Vacsora: sajtos karfiol {cauliflower cheese} burgonyával és paradicsommal, a kertünkben termesztett szilvából gyümölcsbor

Este:
20:00 Lois leült a számítógép elé, a családfájával kapcsolatos kutatásokat folytatott. Mi pedig letelepedtünk a nappaliban a tévé elé, tévéztünk, láttuk a “Brit” 2008. zenedíj gálát.

Idôjárás: többnyire felhôs, hüvös

Nincsenek megjegyzések: