2009. április 1., szerda

Kiruccanás Shaftesburyba

Kép: Alison és Rosalind a shaftesburyi Half Moon kocsmában

Kép: Alison, Ed és Josie a híres shaftesburyi Gold Hill utcában

Kép: Josie kikapcsolódik a tanyai gokartban

Kép: Ed és Josie elindul James, Ed öccse esküvőjére

Kép: Josie és az árva bárányok

Péntek délután kocsival elmentünk Shaftesbury egy kis ruccanásra. Alisonékkal találkoztunk és a Half Moon kocsmában ebédeltünk: nyolcan voltunk – Alison, Ed, Josie, Rosalind, Kathy, Steve, Lois és én. Kaja után kószáltunk a városban és megnéztük a híres Gold Hill utcát, aztán benéztünk a Costa kávéházban.

Délután háromkor Kathy és Steve távozott, és Alisonékkal együtt bejelentkeztünk városhoz közeli farmba, és beköltözködtünk a tanyaház mellett álló kis nyaralóházba. Este Alison és Ed megfürdette és lefektette aludni a gyereket, aztán kocsival elmentek egy családi hepajra: Walkerék összejöttek egy étteremben, mert szombaton Ed öccse, James esküvője lesz. Mi a bébicsősz nagyszülők szerepét felvállaltuk.

Szombaton délben Alisonék kocsival elment a templomba az esküvőre, mi pedig az ágyba belebújtunk. Négykor felkeltünk és ötkor Alison és Ed hazavitte a gyerekeket, és visszamentek az esküvői vacsorára. Mi még egyszer a bébicsősz nagyszülők vállaltuk, de ekkor sokkal de sokkal nehezebb volt, mert nekünk kellett megfürdeni, megetetni és lefektetni aludni a gyerekeket – réééééémeeeeeesssssss!!! Alison és Ed éjfélben visszaérkezett, és végre mi is lefeküdhettünk....zzzzzzz!

Vasárnap mindenki fáradt volt, és mindegyikünk totál kidőlt...zzzzzzzz a köbön!!!! Kószáltunk egy kicsit a tanya körül, néztük, ahogy a gazda megeteti az árva bárányokat és a többi kis állatot és összegyűjti a tojásokat a tyúkólban. Hétfőn hazajöttünk: rögtön, amint hazaértünk felmentünk az emeletre és lefeküdtünk. Kedden délelőtt „Magyar Mike” meglátogatott és magyarul együtt tanultunk, de rájöttem, hogy iszonyatosan berozsdásodtam a múlt tíz napban: hová lett az agyam? Délután kocsival elmentünk a Sainsburysba a heti bevásárlást végezni magunknak és a mamának, aztán gyalog átmentünk a mamához és átadtuk a „mamatápot”. Este franciaul tanultunk, mert szerdán az U3A (a harmadik kor egyeteme) által szervezett francia társalgási klub legközelebbi találkozója lesz. Végül leültem a gép elé és ellenőriztem az emaileket: sok sok volt egy rakás spamot is beleértve, ó jaj!!!!