2009. április 15., szerda

Kevinnékkel végre megismerkedtünk

Kép: a két frissen ásott árok, amelyekbe a burgonyát fogjuk ültetni
Kép: Sarah elkezdte az üvegfestést

Reggel 8-kor gyalog átmentem a mamához, teát főztem, csevegtem vele egy órányit. Hazajöttem.

Délután fél tizenegykor kocsival elmentünk Patriciához, a barátnőnkhöz és megismerkedtünk Patricia fiával, Kevinnel, Kevin feleségével, Francesszel és a 8 éves kislányukkal, Kayshával. Nagyon szimpi emberek. Tom, Patricia férje még ágyban volt!

Kevin nekünk megmutatotta a csodálatos felfújható királyi méretű ágyat, amin Francesszel alszik. Mi is kipróbáltuk, és a meglepetésünkre nagyon nagyon kényelmes volt. Döntöttük, hogy mi is vásárolunk egy ilyent, mert néhány hónap múlva a fiatalabb unokánk, Rosalind már nem fog akarni gyerekágyon aludni. Kevin bemutatotta, hogy elég könnyű is a leengedett ágyat egy kis táskámba begyömöszölni - a technológia csodái!

Elbúcsúztunk Patriciaéktől, mondtuk Patriciának, hogy üdvözöljuk Tomot (!), majd továbbmentünk a Blooms kertészeti üzletbe, komposztot, két growbagot és egy csomó csomag magot vettünk: babot, káposztát, pasztinákot, spenót, sárgarépát, tarlorépát, paradicsomat, uborkát, salátát és még sok egyebet is! Hazajöttünk.

Kettesben ebédeltünk, aztán egy órát az ágyunkban töltöttünk. Fél háromkor felkeltem és két hosszú, egy láb (30 cm) mély, ásó-szélességû árokot ástam, mert ezen a héten a lugas mögé burgonyát ültetni fogunk. Négykor Lois felkelt és kettesben uzsonnáztunk.

Este fél 7-kor Sarah megérkezett a melóból és hármasban vacsoráztunk. Mondta, hogy a hosszú hétvége alatt elkezde az üvegfestést. Bemutatotta nekünk az első kísérletét: egy sellő delfinekkel játszik.

Kaja után Sarah elrohant a saját lakásába, mi meg letelepedtünk a nappaliban, csináltuk a francia házi feladatunkat, mert holnap délután lesz az U3A (harmadik kor egyeteme) szerzett francia társalgási klub legközelebbi találkozója. Tíz „használatos” francia mondatot kell írnunk, amelyekben a kötőmódot kell használni – ó jaj!

Nincsenek megjegyzések: