2009. április 16., csütörtök

A francia "kötőmód" mantra

Reggel fel kilenctól beszélgettem Ildikóval a Skype-on – a téma: az angol elöljárós igék (pl to cut back on, to sink in, to narrow down, to come in for ,to take in, to go back on, to fight back with stb – rémeeeeeeeeessssssssss!!!!)
Fél tízkor gyalog átmentem a mamához, teát főztem, csevegtem vele egy órányit. Hazajöttem.

Délelőtt Loisszal befejeztük a francia házi feladatunkat: tíz „használatos” francia mondatot fogalmazni, amelyekben a kötőmódot kell használni – ó jaj!

Kettesben ebédeltünk, aztán elrobogtunk Dianához, az U3A (harmadik kor egyeteme) által szervezett francia társalgási klub vezetőjéhez. Ma délután kilencen voltunk (világrekord!!!): Lois és én, Diana, Gillian, John, I. Shirley, Tina, Angela és II. Shirley. Úgy látszik, hogy egyre népszerűbb ez a kis csoport, és most már várólista is van, amin az U3A négy tagja szerepel már. Diana kérdezte, hogy van-e köztünk olyan, aki szeretne egy második csoportot kezdeni és vezetni, de úgy látszott, hogy senki nincs, aki hajlandó.

Eldöntöttük, hogy mindenki „használatos” mondatai közül melyik a leghasználatos tíz mondat: Diana fogalmazta a „top ten” listát. Kérte, hogy házaérkezés után mindenki kiírja ezt a tíz „top ten” mondatot tíz cetlire, és ezeket a cetliket felragassza ide-oda a háza körül. Azt is eldöntöttük, hogy minden reggel 8-kor mindnyájan egy-egy házban félmeztelenül, kócos hajjal mászkálni és ezeket a mondatokat „zengeni” fogjuk: és a tíz mondat így számárunk olyan lesz, mint a híres OM mantra: OMMMMMMMMMMMM!!!!!!

Hazajöttünk Loisszal, de szokás szerint agyonhajszoltak, hulla fáradtak voltunk, és nem volt kedvünk kiírni a mondatokat – ó jaj! Ezen a feladaton majd holnap gondolkozunk. Majd holnap. Mert a holnap az már egy másik nap.” - Scarlett O'Hara is megmondta!

Fél hétkor Sarah megérkezett a melóból, és hármasban vacsoráztunk. Kaja után Sarah elrohant a saját lakásába, mi pedig becsoszogtunk a nappaliba, és totál kidőltünk...zzzzzzzz!!!!!

Nincsenek megjegyzések: