2007. december 8., szombat

2007 december 7. péntek

Reggeli: zabkása, banán, egy pohár tej, vitamintabletták

Reggel / délelôtt:
10:00 “Magyar Mike” érkezett és együtt magyarul tanultunk másfél óráig.
11:30 Mike távozott. Összekaptuk magunkat, készültünk a mai kiruccanásunkra[1]: kimegyünk ebédelni a Renaissance Restaurant étterembe, a kertészet-klub tagjaival együtt (azon gondolkodunk, hogy csatlakozunk ehhez a klubhoz). A klub karácsonyi ebédje délután egy órakor lesz.
12:30 elmentünk kocsival az étterem felé

Ebéd: elôételnek sült pasztinák[2]- és gyömbérleves[3]; fôételnek krumpli- és feta- palacsinta, fehérbor; utóételnek “Grand Marnier” pannacotta (nb az étterem a helyi fôiskolában van, és csak hallgatók a szakácsok is a pincérek is (azaz szakács és pincer szakos tanulók), de nagyon fincsi volt! Biztos, egyáltalán nem volt mire panaszkodni: ellenkezôleg[4], nívós[5] volt a szinvonal[6].

Délután:
14:00 az ebéd alatt és után beszélgettünk, társalogtunk/csevegtünk[7] a mellettünk ülôkkel[8]. Megismerkedtünk egy szimpatikus házaspárral, a Davidékkal: Shelagh, a feleség elintézi a kertészet klub csoportos látogatásait. Owen, a férj a családfája után kutat, és felfedeztem a nagy meglepetésemre, hogy van kapcsolat köztünk: valóban kicsi a világ! Én magam félvér vagyok, az anyám walesi, az apám angol. Akárcsak[9] az anyám családja, Owen családja is Dél-Walesbôl származik, Glamorgan megyébôl, a bridgendi-cardiffi térségbôl. Megbeszéltük[10], hogy újra találkozunk karácsony után, hogy megnézzük a közös családfánkat, és társalogjunk a kutatásunkról.
15:00 fizettünk és hazajöttünk kocsival
16:00 átmentünk gyalogosan a mamához, odafelé menet betértünk a helyi élelmiszerboltba, vettünk 6 konzerv[11] macskatápot[12] a mamának. Érkeztünk a mamához, optimalizáltam és bütyköltem[13] a fûtôtestet[14] a mama fürdôszobájában, készítettem neki egy csésze teát, vele beszélgettünk egy órát. Hazajöttünk gyalogosan.

Uzsonna: gyümölcskosár, tea (nem volt vacsi, mert már ebédkor teletömtük[15] magunkat finom étellel!)

Este:
19:00 Marianne, a barátnônk meglátogatott minket, akarta a számítógépünket használni, hogy megnézze az emaileit, mert jelen pillanatban nem mûködik jól a saját gépe, amit Jeremy, Marianne fia elromlott a minap (persze nem szándékosan!). Vele csevegtünk egy órát.
21:00 tévéztünk, a “Have I Got News For You” címû vetélkedôt megnéztük, Jack Dee (komikus) volt a mûsorvezetô, Russell Brand (komikus) is vett részt, nagyon vicces volt. Be kell vallanom, röhögô/nevetô görcsöt[16] kaptunk, jó hangulatban feküdtünk le.

Idôjárás: többnyire napos, hideg
[1] our outing
[2] parsnip
[3] ginger soup
[4] on the c ontrary
[5] top-notch
[6] the standard
[7] we chatted
[8] those sitting beside us
[9] like
[10] we agreed / arranged (to)
[11] tin(s)
[12] cat-food
[13] tinker with
[14] radiator
[15] we stuffed
[16] a fit of laughter

Nincsenek megjegyzések: