2009. február 2., hétfő

He Came In Through The Dining-Room Window

Kép: a veteményes kertünk: a tavaszi káposzta, a spenót, a kellbimbó, a pasztinák, az egres, a fekete ribiszke, a málna és a szilvafa alszik békésen a hó alatt.

Havazott az éjjel. Reggel 8-kor a Sarah elindult melóba: a kollégája, Mark, aki innen gyalog 5 percre lakik, mondta, hogy szívesen elviszi.

Délelőtt 10-kor „Magyar” Mike érkezett, és magyarul tanultunk. De mégis szokásosnál rövidebb ideig maradt, mert ismét esett a hó, és attól félt, hogy egyre csúszósabb lesz az út.

Hazafelé menet, Mike letett engem a szerviz elé. Öt száz fontot fizettem hitelkártáyaval és hazavezettem a Sarah kocsiját. A Sarah át fogja utalni a pénzt a neten keresztül az ő bankszámlájából az én bankszámlámba.

Tizenegykor leültünk a számítógép köré, és a “házi vezetôségi csapat” heti találkozóban vettünk részt (kettesben). Kisebb dulakodás tört ki, amikor mindketten megpróbáltuk egyszerre elfoglalni az elnöki széket. Felsoroltuk azokat a feladatokat, amelyeket végezni kell, és eldöntöttük, hogy mik a céljaink a jövô hétre, azaz pontosan mit akarjunk elérni vagy teljesíteni a legközelebbi találkozó idejére. Ahogy mindig, kicsit rémes volt a feladat-lista hossza.

Átmentünk gyalog a mamához, teát főztünk, egy órát vele csevegtünk. Hazajöttünk és ebédeltünk ketten. Az ebéd után Lois leült a gép elé és ellenőrizte az emaileket.

Én pedig nekiláttam áttekinteni a francia nyelvű cikket, amit le kell fordítani franciára a szerdai franciaóránk előtt. A téma: azok a hónapok, amelyeket a skót író, Robert Louis Stevenson Franciaországban töltött egy nagy házban néhány angol-száz és francia művész tarsaságában, amikor a húszas évei derekán járt. Ennek az elménynek következtében Stevenson tudott párhuzamokat vonni egy festő élete és egy író élete között, és eldöntötte, hogy író lesz. A élete szerelmével, Fanny Osbourne-nal is ismerkedett meg először Franciaországban ezekben a hónapokban. Fanny két gyerekes férjes amerikai nő volt: Stevenson megérkezett a házba egy kis kiruccanás után, és átugrott az ebédlő (nyitott!) ablakán: beleszeretett első pillantásra Fanny-ba, aki ott ült az asztalnál a többi művésszel. Nemsokára szeretők lettek.

Este fél 7-kor a Sarah hazaért melóból (a kollégája, Mark hazavitte). Vacsoráztunk hármasban. Még esett a hó, és megint nálunk tölti az éjszakát. Lehet, hogy holnap itthon fog dolgozni, ha csúszósak maradnak az utak.

Nincsenek megjegyzések: