2009. február 5., csütörtök

az új fali cirkó beszerelése: „chocolate and chick-lit"



Képek: a régi cirkó halála, az új születése

Minden terv szerint alakult ki, és a Sarah a lakásában töltötte az éjszakát. Havazott az éjjel, reggelre kb. 5-7 cm-es (2-3 hüvelykes). Közel 8:45-kor felmentem az emeletre a vendégszobába, leültem a gép elé, és készültem az Ildikóval való beszélgetésünkre.

Sajnos pontosan 9-kor a gázszerelő kopogott a vendégszobaajtón, és abba kellett hagynom a Skype-hívást.

A gázszerelő, aki fél órával előbb érkezett, elárulta, hogy fel kell emelnie a padlódeszkákat 2 hálószobában, és ezért némelyik bútort át kell tolnunk az egyik szobából a másikba. Sőt le kell szerelnie polcokat a konyhában, tehát elkezdtük Lois-szal a lábasokat stb levenni a polcokról és a mosókonyhába berakni, és tettünk-vettünk a ház körül azért, hogy a gázszerelő el tudja kezdeni a munkáját. Kár, hogy nem említette ezeket a részleteket, amikor nekünk telefonált a múlt héten.

Reggel óta egész nap sürgés-forgás van az egész házban - rémes!!!! Es egész nap a fúrók hangját halluk. Egyelőre vezetékek, kábelek szerteszét, teljes zűrzavar, szőrnyű rendetlenség van az egész házban! Nem tudunk koncentrálni semmire! Nincs víz a csapban, központi fűtés sincs. Ó jaj! A harmadik világban élünk !!! Áttettük az ebédlöre a mikrót, az utolsó civilizáció- fellegvárba! Két kész mirelitételt ebédeltünk. Nekünk egész nap a fellegváron belül kuporogni, a fűtőtest fölé magzati pózba kucorogni kellett.

Lois leült a gép elé, a családfájával kapcsolatos kutatásokat végzett. Én pedig még egy fejezetet olvastam a magyar (női) regényemből (a csajos irodalom, vagyis „chick-lit"-típusú regényemből, ahogy mondjuk angolul). Mindketten csokit ropogtattunk, hogy vigasztaljuk magunkat. „Chocolate and chicklit".
Azért jött el a gázszerelő, hogy felszerelje az új gázcirkót. A régi több, mint 30 éves: nem volt baj vele, jól működött, és jól szolgált minket az évek során, de sajnos „a végét járja" a gázszerelő szerint. Persze félünk, hogy az új rosszabb lesz – pesszimisták vagyunk !!!!

Este 7-kor a Sarah érkezett melóból. Még nem volt gázellátásunk, és túl hideg volt étterembe kimenni, így egy kínai elvihetô ételt vacsoráztunk, amit telefonon rendeltünk. Aztán Sarah hazament a saját (már kijavított) kocsijával.

Nincsenek megjegyzések: