2009. február 5., csütörtök

Robert Louis Stevenson emléktáblája, emlékek Buddy Holly-ról

Kép: Diana, a francia társalgási csoportunk vezetôje áll az alatt az emléktábla alatt, amit a férje avatott a franciaországi Grez-ben.

Reggel 8-kor a Sarah elindult melóba. Kivette a cuccait az autójából, mert holnap egy redditch-i szervizbe megy, kijavítatja a hátsó lökhárítót. A szerviz át fog adni neki a nap során egy ingyenes bérautót.

Délelôtt tízkor átmentünk kocsival (nagyon csúszósak és veszélyesek ma a járdák) a mamához, teát fôztünk, vele csevegtünk egy órát. A mama levelet megkapott ma az AOL-tôl, ami az új jelszavát tartalmazza, így pár nap múlva felszerelhetem az új router-t stb. Hazajöttünk.

Megcsináltuk a francia házi feladatunkat: lefordítottuk angolra a skót íróról, Robert Louis Stevenson-ról francia cikket, amit a francia társalgási csoportunknak a vezetôje, Diana nekünk küldött. Ezt a cikket Diana férje írta, miután emléktáblát avatott abban a franciaországi faluban, ahol Stevenson lakott 1875-76-ban számos angol-szász festôvel együtt.

Ebédeltünk, aztán elmentünk kocsival Diana-hoz a franciaórára. Odafelé menet, felvettük Angelá-t: összesen heten voltunk, Lois, Angela, I. Shirley, II Shirley, Diana, Tina és John. Nagyon jól szórakoztunk. A legközelebbi találkozóra nekem rövid elôadást elkészíteni kell a francia kötômódról: segítség!!!!

Este fél 7-kor a Sarah érkezett melóból a bérautójával, és vacsoráztunk hármasban. Eldöntötte, hogy mától a saját lakásában alszik, mert majdnem tiszták már az utak. Figyelmeztettük, hogy újra havazni fog hajnalban a meteorológia szerint, de azt mondta, hogy neki mindegy! Az ifjúság vakmerôsége!

Este letelepedtünk a nappaliba, tévéztünk. Láttunk egy BBC dokumentumfilmet, a téma: Buddy Holly, a szemüveges amerikai énekes, aki ötven évvel ezelőtt (1959. február 3.-án) meghalt egy repülőszerencsétlenségben.

Nincsenek megjegyzések: