2009. május 1., péntek

Kiruccanás a Cerney House-ba





Képek: tulipán a köbön! (a Cerney House kertje)

Kép: a Bathurst Arms kocsma pótparkolója

Reggel 8-kor gyalog átmentem a mamához, teát főztem, csevegtem vele egy órányit, aztán hazajöttem.

Háromnegyed tízkor kocsival elmentünk a XVIII században épült Cerney House kastélyba, ami innen 15 mérföldre (25 km-re) van. Odafelé menet feltettük Rose-t, a barátnőnket. Megérkeztük a Cerney House-ba, és ott az U3A (harmadik kor egyeteme) által szervezett kertlátogatás rajongók klubjának a többi tagjával találkoztunk. Hétágra sütött a nap, tehát sétáltunk két óráig a kertben, és ámulták-bámulták a sok tulipánt: sokféle van nagyon! Megismerkedtünk a kastély tulajdonosával, Sir Michael Angusszal és a feleségével, Lady Angusszal, akik imádják a kertészetet.

Miután megnéztük a kertet, beugrottunk a teázóba egy teára és süteményre, aztán elindultunk haza, de hazafelé jövet megpillantottuk a Bathurst Arms kocsmát: nagyon-nagyon kellemes kocsmának látszott, sok-sok vendég a kocsma kertjében ült, ami ellenállhatatlan kisértés volt, tehát beugrottunk a kocsmába, ételeket és italokat rendeltük és a fák alatt egy patak melletti asztalnál ebédeltünk. Aztán hazajöttünk, és idefelé jövet kiraktuk Rose-t a háza előtt.

Gyalog elmentünk az újságárushoz és fizettük a havi számlánkat, aztán beugrottunk az állatorvoshoz és vettünk bolhaellenes szert a mama macskájának, Polly-nak. Aztán továbbmentünk Tomhoz, a barátunkhoz. Teát főztünk, és csevegtünk vele egy órányit. Patricia, Tom felesége nem volt otthon ma, mert Oxfordban volt: egy filozófiával kapcsolatos konferencián vett részt.

Este fél hét Sarah megérkezett és hármasban vacsoráztunk. Mi pedig letelepedtünk a nappaliban és tévéztünk.

Nincsenek megjegyzések: