2009. május 9., szombat

I Attempt from Love's Sickness to Fly in Vain, For I am myself my own Fever and Pain

Kép: Henry Purcell egyik dala
Kép: 1936-ban Oxfordban a mama egyik nővére, Mary esküvője után. Hátsó sor - Jack, a vőlegény egyik testvére: a mama apja: Jack másik testvére: John, a mama egyik bátyja. Második sor - Ruth, a mama másik nővére: a mama anyja: a 17 éves mama. Első sor – Jack és Mary.

Reggel 7-kor kocsival elmentem a Sainsburysbe a szokásos heti bevásárlást végezni magunknak és a mamának. Lois még aludt. Hazajöttem és nesztelenül beosontam a hátsó ajtón a házba, és ide-oda beraktam a mi élelmiszerunkat.

Aztán az ágyba hozta Loisnak a teát, és közösen a francia szókincsünket teszteltük, majd beszélgettünk E M Forster “A Room with a View” című regényéről, mert ezen a hétvégén Ildikónak esszét kell írni erről a témáról: Lucy, egy fiatal angol nő Olaszországba utazik és ott kapcsolatba kerül az elfojtott érzelmeivel és azután meri igazi önmagát mutatni, ellenállni a társadalom igényeivel, kikosarozni a hidegvérű Cecilt és férjhez menni a szenvedélyes Györgyhöz. Parázs vita után zuhanyoztunk, felfrissítettük magunkat és átöltözködtünk.

Fél tízkor gyalog átmentünk a mamához és átadtuk neki a “mamatápot”. Teát főztünk és csevegtünk vele két órányit. Bemutattam a mamának a számítógépen azokat a régi fehér-fekete fotókat, amelyeket beszkeneltem tegnap, és közösen megpróbáltuk azonosítani az ismeretlen arcokat (lásd felül). Aztán hazajöttünk.

Kettesben ebédeltünk, majd felmentünk az emeletre és az egész délutánt az ágyunkban töltöttük. Pátyolgattuk egymást: édességeket cseréltünk és sajnos iszonyatos mennyiségű csokit zabáltunk össze – de fincsi volt! Aztán kikászálódtunk az ágyból, lecsoszogtunk a lépcsőn, kiosontunk a kertbe és uzsonnáztunk a kerti asztalnál.

Bementünk a házba és becsomagoltunk egy bőröndbe néhány holmit magunknak, mert holnap elmegyünk Alisonékhoz három éjszakára. Fél hétkor kettesben vacsoráztunk. Kaja után letelepedtünk a nappaliban és tévéztünk. Megnéztünk egy dokumentumfilmet a BBC-2 csatornán, ami a XVII. századi angol zeneszerzőről, Henry Purcellről szólt.

Nincsenek megjegyzések: