2009. március 8., vasárnap

"Mamatáp" és régi fényképek

Kép: a templomtoronytól a 1920-as években (a mama kisgyerekkorában) készült fénykép Bridgendről

Reggel 8-kor Loisszal kettesben kocsival elmentünk a Sainsburysbe a szokásos heti bevásárlást végezni magunknak és a mamának. Hazajöttünk, ide-oda beraktuk az élelmiszerünket, aztán gyalog átmentünk a mamához, átadtuk neki a „mamatápot”.

Teát főztünk, csevegtünk vele egy órányit, a téma az a „Clifton House” vagy „Clifton Villas” nevű bridgendi ház, ahol a mama lakott a kisgyerekkorában, azaz circa 1920-1924. Jelenleg próbáljuk a házat azonosítani az 1841-es, 1851-es, 1861-es, 1871-es, 1881-es, 1891-es, és 1901-es népszámlalások és a városról készült régi fényképek segítségével. Jelenleg azt hisszük, hogy a késő XIX. században a házat lelkészlakásként (szerintünk az anglikán templom mellett állt), majd egy kis magániskola részéként használták. De nem vagyunk biztosak. Hazajöttünk.

Ebéd után felmentünk az emeletre, ágyba bújtunk és szundítottunk egyet egykét órányit, és azután sokkal jobban éreztük magunkat! Felkeltünk és gyalog átmentünk Patriciához, a barátnőnkhöz, csevegtünk és uzsonnáztunk vele és a férjével, Tommal egy órányit. Aztán hazajöttünk és kettesben vacsoráztunk. Este letelepedtünk a nappaliban pilledni. Teljesen kidőltünk...zzzzzzz!!!!!

Nincsenek megjegyzések: