2008. december 5., péntek

Macskasitter szerepét vállaljuk Alison-éknél

Kép: a Felix és a macskasitter: de hol a francba volt a Minx, (az igazi veszélyes "szerdaesti" szívtipró-leánymacska) ?????

Hetfô: Délben érkeztünk Alison és Ed házába, ôk egy órával elôbb indultak a CentreParcs-ba. Ebédeltünk kettesben, aztán a délutánt az út túloldálán levô Royal Oak kocsmában töltöttünk.

Kép: kajakészítés Alison és Ed konyhájában

Kedd: Délelôtt bementünk Haslemere-be, és körülnéztünk a boltokban. Lois azt felfedezte az Amazing Grace fehérnemûboltban, hogy évek óta rossz méretû melltartókat visel. Sok idôt (45 percet?) töltött az emeleten, ahol az eladónô levetkôztette és alaposan megmérte, én pedig mindeközben ott ültem a földszinten, csokit ropogtatva és a Glamour magazint böngészve: számomra meglepô volt, hogy milyen érdekes ez a magazin: benne nemcsak modellfotók garmada van, hanem a nôk véleményeirôl igényeirôl és szükségeirôl szóló érdekes felmérések, tanácsadó rovatok stb. Már mindent értek! Végre lejött Lois és az eladónô, és úgy látszott, hogy Lois néhány új melltartót megvett. Aztán beugrottunk a szomszéd ruhaboltba, és vásárolt egy zöld pulcsit is. Meleg csokoládét ittunk egy kávéházban, aztán visszamentünk.

Kép: Lois új pulcsija

Délután a Tree Care furgon érkezett, 2 férfi leszállítottak egy rakás fát. Nem voltak biztosak, hogy hová ültessék. Sms-eztünk Alison-éknek, de nem volt válasz. A férfiak ott ültették a fákat, ahol hézag volt a sorban, azt mondták, hogy szívesen visszajönnének és átültetnék, ha kellene.

Kép: az új fák, amelyeket a Tree Care ültett Alison és Ed kertjében

Szerda: délelôtt megint bementünk Haslemere-be, vettünk DVD-játszót, naplót, csokoládét a Woolworths-ban, könvyet a könvyesboltban, aztán visszamentünk. Délben betértünk a Royal Oak-ba, fish-and-chips-et ebédeltünk.

Kép: Fish-and-chips a Royal Oak-ban
Csütörtök 09:15-kor indultunk az útra, dél körül értünk haza. Pihenôs 4 nap volt: héba-hóba magyarul és franciaul tanultam, sikerült még 40 oldalt elolvasni a magyar könyvembôl, a Pókháló csillagkép címú novella-gyûjteménybôl.

Kép: Alison és Ed karácsonyfája: a háttérben a téli hold látható az égen

Délután leporoltuk és kiporszívoztuk a vendégszobákat, és lomtalanítottunk mindenütt, mert holnap Alison-ék egy éjszakát töltenek nálunk, aztán szombaton továbbmennek walesi Pontypridd-ba egy keresztelôre.

Nincsenek megjegyzések: