2008. december 16., kedd

a kasmir pulcsi, a második hegedûs, és Nigella Lawson















Délelôtt elmentünk kocsival a városba, körülnéztünk a boltokban, és vásároltunk sok karácsonyi ajándékot. Beugrottunk Marks and Spencers-be és vettem egy bíbor színû kasmir pulcsit a kedvesemnek (karácsonyi ajándékba). Kicsit drága de tök dögös, és melege is lesz benne: mégiscsak ez a december hivatalosan a leghidegebb 1978 óta.

Hazajöttünk, aztán átmentünk kocsival Jane-hez, a barátnônk. Nézelôdtünk a lakásában, ami a harmadik emeleten van és néz a parkra. Nagyon modern és világos: imádtuk! Vörösbort és karácsonyi ételt is kínált. Vele csevegtünk egy órát. Jane apja 3 hónapja elfekvôbe beköltözött, és jó volt egy kicsit beszélgetni vele az idôs (és visszás!) szülôk gondozásával kapcsolatos problémákról és gondokról. Megtudtuk, hogy Jane amatôr festô is, amit eddig nem tudtunk, sôt nagyon szereti a macskákat. Bemutotta nekünk egy csodálatos képet a partnere macskájáról.

Délben távoztunk, és hazafelé jövet beugrottunk a mamához, és csacsogtunk vele egy órát. Aztán hazajöttünk és ebédeltünk kettesben: sajtos szendvicset és bablevest.

Délután három órakor az unokatestvérem, Roger beugrott. Roger Nottingham-ban lakik, de ma este a fia, Owen részt vesz második hegedûsként egy koncerten a helyi városházban. A BBC Walesi Nemzeti Zenekarban játszik. Teáztunk és nosztalgiáztunk Roger-rel. Kb öt órakor távozott egy városi étteremben Owen-nel találkozni.

A Sarah hazaért és vacsiztunk hármasban: fokhagymás csirke burgonyával és káposztával, vörösbor. A vacsi után Sarah elment a salsa-órára. Mi letelepedtünk a nappaliban és pilledtünk, tévéztünk, szunyókáltunk, totál kidôltünk. Néztünk, ahogy Nigella Lawson, a dûskeblû, felkapott tévé-szakácsnô kalóriában gazdag és zsíros karácsonyi ételt készít a szemünk elôtt. Fincsi!

Nincsenek megjegyzések: