2007. november 30., péntek

2007 november 29. csütörtök

Legutóbbi hírek:
ma van a hugicám 60 éves szülinapja: boldog szülinapot Kathy! És szia Amerika!
a legfrissebb felmérés szerint a biztos szavazó pártválasztók közül 67 százalék szavazna a Fideszre, míg a szocialistákra csak 23 százalék. Ha most vasárnap lennének a választások, sem az SZDSZ, sem az MDF nem jutna be a parlamentbe

Reggeli: müzli, banán, egy pohár tej, vitamintabletták

Reggel / délelôtt:
09:15 elmentem gyalogosan a városba, mert van találkám 10 órakor egy jogi tisztviselôvel[1] a városház jogi irodájában
10:00 bementem a városházba, beszélgettem tíz percig a tisztviselôvel, megmutatta neki a mama birtoklevelét. Mondta, hogy meg volt elégedve[2] a dokumentumokkal. Hazamentem.
11:30 fürôdtem a kádban, nagyon kényelmes volt, egy teljes óráig üldögéltem/ücsörögtem[3] a forró fürdôvízben, buborékok mindenütt: a szappan buborékok[4] felpezsdítette[5] a vérkeringést[6] és enyhén és kellemesen masszírozta a testemet. Izgi[7], nem?!

Ebéd: sonkás zsemle salátával, paradicsommal, uborkával, humusszal, articsókával, zöldhagymával, gyümölcslé; utóételnek a maradék csokoládés-narancstorta mandulával

Délután:
15:00 elmentünk kocsival, felvettük a mamát, továbbmentünk a helyi kertészeti üzletbe, beugrottunk a kávézóba, uzsonnáztunk teával és süteménnyel. Az uzsonna után körülnéztünk az üzletben, a Josienek különösen a karácsonyi világítási rendszerek tetszettek.

Vacsi: kolbász krumplival, paradicsommal, és szárazbab-fôzelékkel[8], vörösbor.

Este:
20:00 tévéztünk, a “Britain’s Real Monarch” címû mûsort megnéztük, amelyben a mûsorvezetô, Tony Robinson érdekes történelmi kutatásokat folytatta, különösen utánanézett[9], hogy ki lenne a jelenlegi királyunk/királynônk akkor, ha a XV. században IV. Edward (uralkodott: 1461-1483) nem lett volna angol király. IV. Edward alighanem[10] törvénytelen[11] gyerek volt (ahogy késôbb kiderült – az állítólagos[12] apja egy hosszú hadjáratot[13] folytatott Franciaorságban a fiú fogantatásának[14] idején!), és Edwardnak tulajdonképpen nem volt joga[15] örökölni a trónt[16]. Kiderült, hogy egy ausztrál mezôgazdasági kutató, Michael Hastings az “igazi” államfônk, az úgynevezett “I. Michael.” Szimpatikus ember, és nagyon fesztelen[17] ez a Michael, és úgy látszik, hogy nem akarja igényt tartani[18] a trónára. Sôt úgy is látszik, hogy neki nincs hadserege[19].

Idôjárás: hüvös, napos
[1] legal official
[2] she was satisfied (with)
[3] I sat around
[4] the soap bubbles
[5] stimulated
[6] the circulation (of the blood)
[7] exciting!
[8] with baked beans
[9] he looked into
[10] probably
[11] illegitimate
[12] alleged
[13] military campaign
[14] conception (of)
[15] didn’t have the right (to)
[16] to inherit the throne
[17] laid-back, relaxed
[18] to lay claim (to)
[19] army

Nincsenek megjegyzések: