2007. november 29., csütörtök

2007 november 28. szerda

Reggeli: müzli, banán, egy pohár tej, vitamintabletták

Reggel / délelôtt:
09:30 elmentünk kocsival a városba, mert találkánk volt az OTP-vel. Tettük a kocsit egy parkolóhelyre, és továbbmentünk gyalogosan a város központjába. Az Ali és a Josie elment a boltokban körülnézni, mi pedig bementünk az OTP-be, leültünk, vártuk, hogy a bank tanácsadója láthasson minket.
10:00 A bank tanácsadója behívott minket az irodájába, beszélgetett velünk egy órát a számláinkról.
11:00 találkoztunk az Alival és a Josie-val a bevásárlóközpontban
12:00 hazajöttünk kocsival

Ebéd: tojásrántotta pirított sonkával és kenyérrel, almabor

Délután:
14:00 felmentem a hálószobába, szundítottam/szundikáltam/szunyókáltam egy órát. Alvászavar: a városi tanács jogi irodája felhívott: holnap a mama házról szóló birtoklevelet kell hoznom a városházba, hogy a tisztviselôk kiviszgálják. A városi tanács szociális ellátási iroda egy zuhanyfülkét[1] ingyen[2] felszerelni[3] fog a mama fürdôszobájába, mert már nehéz neki a kádba bemászni.
16:00 átmentünk gyalogosan a mamához. Készítettem neki egy csésze teát, toltam a kukáját a ház elé, mert holnap jön a szemétkocsi. A mama nagyon örült annak, hogy ismét láthatta a Josie-t, a kis dédunokáját. A Josie nagyon szívesen játszott a mama 60-eves játékszerekkel.
A mama átadott nekünk egy óriási csomagot, amit akarja, hogy beadjuk holnap a postára. A csomag egy kabátot tartalmazott[4], amit a mama rendelt postán. A mama rengeteg dolgot, tárgyat, ruhát rendel vagy postán vagy a neten keresztül, az általa rendelt áruk nagyobb része valamiképpen alkalmatlannak bizonyul[5], és vissza kell küldenünk, ami számunkra sajnos mindig egy posta-látogatást eredményez[6]. A szóban forgó kabát[7] sokkal túl hosszú volt a mamának: egy csomagküldô[8] katalógusban látta, amelyben még a magas, hosszú lábú modellen is elég hosszúnak látszik ez a kabát, és a mama elég alacsony ember, csak 5 láb 1 hüvely (1.55m) magas. A kabát hossza 46 hüvely (1.17m), maxi-maxi!
Kértem a mamától a házáról szóló birtoklevélnek[9] az eredeti példányát[10], mert ezt holnap a varosházba hoznom kell: a városi tanács jogi irodájában ki akarják vizsgálni.
17:00 Hazajöttünk.
19:00 A Sarah és a Gareth megérkezett kocsival, mert nálunk vacsorázni fognak ma este

Vacsi: darálthúsos burgonypüré[11] póréhagymával[12] és a saját kertünkben termesztett kellbimbóval, vörösbor; utóételnek csokoládés-narancstorta mandulával

Este:
leültünk a Sarah-val és a Gareth-thel a nappaliban, beszélgettünk. Mindketten dögfáradtak voltak, forgalmas[13] napjuk volt. A Sarah-nak, aki okleveles könyvvizsgálóként[14] dolgozik, jelen pillanatban egy pár új cég könyveit kell elvállalni[15], és nagy hajtásban van[16] ezen a héten. A Gareth menedzserként dolgozik a városházban, felelôs[17] a vendéglátásra[18], a menzákra[19], az éttermekre, a bárokra a városházban és a másik épületekben is, amelyeket irányít a városi tanács. Néha hosszú órákig kell dolgozni.

Idôjárás: enyhe, szellôs, felhôs
[1] shower-cubicle
[2] free of charge
[3] install
[4] contained
[5] prove unsuitable
[6] results in
[7] the coat in question
[8] mail-order (catalogue)
[9] title deeds
[10] the original copy (of)
[11] shepherd’s pie
[12] with leek(s)
[13] busy
[14] as a chartered accountant
[15] take on
[16] she’s rather pushed
[17] responsible (for)
[18] (for) the hospitality
[19] (for) the canteens

Nincsenek megjegyzések: