2008. augusztus 20., szerda

2008. augusztus 19. kedd

Fotó: a bor ínyenc

Reggeli: müzli, kenyér, tej

Reggel / délelôtt:
09:00 elmentünk kocsival a Sainsburys-be a szokásos heti bevásárlást végezni magunknak is a mamának is. Hazahoztuk a kaját.
10:00 átmentünk kocsival a mamához, átadtuk neki a kájáját, aztán elkezdtünk a kertben szorgoskodni, szilvát szedtünk, a végén még 40 fontot (18 kilót) kaptunk meg. Gereblyét használtunk, hogy a legmagasabbakat megkaparintsuk. Vittünk egy zacskó szilvát a mama szomszédjához, és még egyet a mama barátnôjéhez, Lindá-hoz is, aki közelben lakik. Hazajöttünk.

Ebéd: paradicsomleves, makrélás szendvics zsázsával, gyümölcslé

Délután:
14:00 szorgoskodtunk a konyhában, lefejtettük {we racked off} a négy demizson egresbort, amit két hete készítünk a konyhában, és közben sterilizáltuk a borkészítési eszközeinket is. Majdnem kész a bor, hogy üvegekbe töltsük. Aztán kivizsgáltuk azt a szilvát is, amit betettünk két 3-gallonos (13.5 literes) tároló dobozba egy héttel ezelôtt. Kész már arra, hogy demizsonokba töltsük, de ehhez még négy demizson kell. Eldöntöttük, hogy holnap délelôtt a városba megyünk négy újat vásárolni.
16:00 letelepedtünk a kertben, megíttuk a négy tesztpohár egresbort és vidámkodtunk {we had a laugh}.
17:30 Sarah hazaért melóból és harmasban vacsoráztunk.

Vacsora: bárány meat loaf a kertünkben termesztett krumplival és a kertben termesztett zöldbabbal, vörösbor, utóételnek szilva puding

Este:
20:00 a Sarah leült a számítógép elé, feltöltött fotókat a mobiltelefonjáról a Facebook-ra. Mi pedig letelepedtünk a nappaliban, tévéztünk. Megnéztünk egy dokumentumfilm a brit druidokról a római korszakban (hogy egészen pontos legyek az elsô század közepén). Úgy látszik, hogy amikor féltek a druidok, hogy a rómaiak fel fogják morzsolni {were going to wipe them out}, azt hitték, hogy az istenük emberi áldozatokat követelnek: ilyenkor a rituális kannibalizmust is gyakoroltak, de hiába! Az istenek semmit sem csináltak, és Anglia római tartomány lett. Hurrá!

Idôjárás: többnyire felhôs, hüvös

Nincsenek megjegyzések: