2008. november 27., csütörtök

2008. november 26. szerda

Reggeli: zabkása a kertünkben termesztett almával, kenyér, egy pohár tej

09:30 beugrottam a garázsba és megtaláltam a kátránypapírt, amit vásároltam egy pár héttel ezelôtt, és két darabra vágtam. Ha jó idô lesz, tervezem, hogy a jövô hónapon belül felszerelem a kerti fészer tetejére, mert rossz állapotban van a jelenlegi kátránypapir. Lois közben a városba ment busszal bevásárolni.

11:00 átmentem a mamához, csevegtem vele egy órát. Richard, az Age Concern nevû öregeket támogató jótékonysági szervezet helyi ügynöke meglátogatta a mamát, kikérdezte a mama helyzetérôl és a szükségeirôl: az Age Concern szervezet intézkedni fogja, hogy hetente kétszer egy bejárónô jár hozzá. Richard nem tudja, hogy a mamának általában sikerül a bejárónôi 95%-ával egykét hét után jól összevenni, és kipaterolja! De hááát ez alkalommal reméljük a legjobbakat….. Richard látogatása alatt az orvosnô is benézett, influenza-elleni oltást adott a mamának. Mindennap sürgés-forgás van a mamánál!

Ebéd: brokkoli- és stiltonsajtleves és sonkás szendvics paradicsommal, gyümölcslé

14:00 elmentünk kocsival Diana-hoz, mert ma délután az U3A (harmadik kor egyeteme) által szervezett francia társalgási klub találkozója lesz. Gillian, I. Shirley és Tina jelen volt. John nem jött el, beteg volt, Angie-bejbe Franciaországban van.

Mindenki a találkozó elôtt elolvasta “A harmadrendû film” címû francia nyelvû rövid novellát és 200 szó folytatást írt – szóval “ezt követôen mi történt?” kérdésre válaszoltunk. A novella egy magányos nôrôl szól, aki moziba megy és megismerkedik egy rokkant férfival: ô is magányos: harmadrendû a film, tehát kimennek együtt a moziból az undorukban. De ezt követôen mi történik?

Érdekesség, hogy a sötét moziban személytelenség, ismeretlenség és elidegenítés légköre van. Kevés nézô van, sokan egyedül üldögélnek: akik nem egyedül üldögélnek, azok is valamihogyan távolok maradnak a párjától, és egyedül érzik magukat. Mindenkinek kissé groteszk megjelenése van. A film címe “a sarokban lévô légy”. A magányos nô begubózik a ülésébe, mint egy légy egy sarokban. Egy rokkant férfi huppan a szomszéd ülésbe, ahol zoknit stoppol {darn} a sötétben, mint egy pók, aki hálót szô. Baljóslatú.

Az is érdekes, hogy a film is egy magányos nôrôl és egy rokkant férfiról szól. Torzult világ ez. A rokkant férfi felcsípi/felszedi egy kocsmában a síkrészeg nôt, majd meghágja a lakása padlóján. Látjuk a férfi kéjtôl torzult arcát.

Kimennek együtt a moziból a magányos nô és a rokkant férfi. De ezt követôen mi történni fog, mi lesz velük? Lehet, hogy a pár számára is úgy lesz a végkifejlet, mint a filmben, akárcsak a filmben. De mégis az is lehet, hogy gyengédebb, romantikusabb lesz a történet vége. Mégiscsak undorította mindkettôt a film durvasága.

16:00 egy órás érdekes beszélgetés után hazajöttünk, és uzsonnáztunk az ebédlôben (tea és lekváros kenyér – azaz a saját szeder lekvárral – fincsi!)

18:30 a Sarah hazaért melóból és vacsoráztunk harmasban.

Vacsora: halpástétom krumplival és borsóval, vörösbor, utóételnek karamell krém

20:00 Sarah leült a gép elé, ellenôrizte az emaileket, aztán elment a lakásába. Mi tévéztünk, az újságot olvastuk, a mai keresztrejtvényt {crossword} fejtettük stb, aztán lefeküdtünk.

Nincsenek megjegyzések: