2008. október 23., csütörtök

2008. október 22. szerda: vitatéma

06:39 (kép) a mindenre elszánt kukánk vár epedve a sötétben a kukásokra. Nem zseni a kuka de legalább azt tudja, hogy szerda a gyûjtési nap. A kuka számára a hét betetôzése a szerdai nap.

07:00 megérkeznek az úgynevezett “hamis” kukások, aki a “színlelt” gyûjtést végzik. Nagy lármát csapnak, de nem gyûjtenek semmit. Ezek kik????

08:00 A valódi kukások érkeznek, nagy lármát csapnak, a szemetet gyûjtik.

Csak feltételezés, de sejtem, hogy bizonyára a hamis kukások fittebbek mint a valódiak. A becslésem szerint a valódi gyûjtés: 112 kalória – a színlelt gyûjtés: 315 kalória. Remélem, hogy a hamisak kevesebbet keresnek, mint a valódiak, de sokszor nem igazságos az élet!

Talking point: some Wednesdays there appear to be two teams of garbage men – the real ones and the so-called false ones who come an hour earlier. Question: do the false ones get paid the same rates as the real ones, when they don’t actually do any work, just make the right noises? NB The false garbage men are plainly much fitter than the real ones, because of the different calorie output for real and simulated collection: 112 for the real and 315 for the simulated. Hardly fair is it!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nálunk még nem mindenhol van szelektív szemétgyűjtés. Leginkább nincs. Itt a lakótelepen emeletenként szemétledobó van, ezért közös konténerbe hullik minden. Háromnaponta ürítenek ki lépcsőházanként két hatalmas konténert. Ezeket hajnalban a háztakarítók kitolják. De akkor megszállják a környéket a guberálók. Hatalmas zajjal és káromkodással kotorásznak a konténerekben. Aztán a kukásautó is megjön és nagy csattogással és zörgéssel kiüríti a maradékot, mint nálatok. Szóval egyet kell értsek a kalóriafelhasználásban, mert amíg a guberálónak saját erőből kell az egészet áttúrni, nem számolva a káromkodásra elfogyasztott energiát, addig a kukás csak odatolja a kocsihoz, meghúzza a félkarú rabló karját és sutty, már kész is van. Még egy lökés visszafelé, és már tovább is állnak. Szóval egyértelmű, hogy a guberálós álkukások több kalóriát égetnek el :)) Lehet, hogy nekem is guberálnom kellene pl. szombaton hajnalonként???????? Akkor szépen lesoványodnék?! :)

Magyar Colin írta...

Szia Emese. Köszönöm az érdekes megjegyzéseidet! Azt írtad a blogodban, hogy tudsz jó dolgokat kitalálni. Azt hiszem, hogy éppen kitaláltad a guberálós fogyókúrát. Adj ki könyvet róla! erőteljes vagyonosodást kívánok! Üdv: Colin