2008. október 13., hétfő

2008. október 13. hétfô

Kép: “Magyar” Mike megérkezik a magyar órára
Kép: Mike érkezése nem érdekli Lois plüssállatait ( a Meer Jaffir nevû tigrist és a Wimoweh nevû oroszlánt). Arrogánsak de arrogánsak a mai plüssállatok! Meghozzá olyan igazi fényûzô életet élnek a pazar berendezésû hálószobánkban – és sohasem dolgoznak!!!! Meer Jaffir, Wimoweh, nektek kampec lesz, ha nem reformáltok meg! A “Meer Jaffir takarodj, Wimoweh takarodj!” rigmus jut eszembe (csak viccelek, plüssállatvédelem rajongók! Én teljes mellszélességgel támogatom a plüssállatok jogait!!!)

Délelôtt: Mike megmutatta nekem különbözô brit bélyegeket a gyûjteményébôl, az új úgynevezett “Best of Britain” sorozatot. Érdekesek voltak (a többsége szép volt, de csúnyák/nem megfelelôek is voltak), de csak azt megjegyeztem, hogy nem néznek ki hivatalos bélyegnek, mert nem látszik sehol a királynô feje, és nem látszik a bélyeg értéke (1p, 2p stb). Erre nem volt válasza. Lehetséges-e, hogy Mike valami szélhámostól kapta ezeket a bélyegeket?

Délután: vittuk kocsival a Sarah-t a pályaudvarra, és az felszállt 14:22-kor a cornwalli vonatra. St Ives-ban lesz 5 napra a barátnôjével, Caroline-nal. Háromszor át kellett szállnuk - Plymouth-ban, Penzance-ban és St Erths-ben – szegények! Este 9-kor a Sarah sms-ezte, hogy megérkeztek.

u.i. Hálás vagyok a magyar levelezôtársamnak, Tündének, aki megjegyezte, hogy a tegnapi blogomban tartalmazott “vénasszonyok nyara” kifejezés nem indiai nyár, hanem indián nyár. Angolul kétértelmû az “Indian” szó : indiai és indián (bár az utóbbi már nem politikailag korrekt (PC), persze még így használjuk!). Az egész életünkben Lois és én azt hittuk, hogy az “Indian summer” kifejezés az ázsiai éghajlatra utal, de most már rájövök, hogy tévedtünk. Nagyot. Inkább a préri államok éghajlatára hivatkozik. Tehát még félrevezet minket Kolumbusz 516 éve elkövetett bakija! A “Kolumbusz, takarodj” rigmus jut eszembe. Csak viccelek, legalább Kolumbusz bevallta, hogy az új világot felfedezte, a vikingek pedig titkolták –miért????!!!!

Nincsenek megjegyzések: