2008. július 22., kedd

szülinapi buli, katolikus maffia


2008. július 19.-20.

Szombat délelôtt 9-kor elutaztunk kocsival Cambridge-be egy szülinapi bulira: a húgom, Jill 50 éves lett az idén (hogy egészen pontos legyek 2 hónappal ezelôtt). Három óráig tartott az út. A szándékunk az volt, hogy útközben nem megyünk be semmi nagyvárosba, de kicsit eltévedtünk és egyik ponton Coventry központjában kötöttünk ki – ami nem kellemes élmény (mikor utoljára voltunk itt, 2001. szeptember 11.-e volt: végzetes nap!)

Fél egykor érkeztünk, és láttuk, hogy már kezdôdött a buli Jill és a férje, Peter háza mögötti kertben. Mintegy 50 vendég jelen volt, a csoport összetétele vegyes és érdekes volt:
- a szomszédok
- Jill némelyik kollégája (angol tanárok)
- Jill némelyik régi barátja (gimiskoruk óta ismerik egymást)
- Némelyik tagja a katolikus templomnak, ahol Peter helyettes papként dolgozik, és a “katolikus maffia”, az apácát, “Sister Barbar-át” is beleértve, aki a Big Brother valóság-mûsor lelkes rajongója: úgy látszik, hogy nem zavarja a fülét az állandó káromkodás, nem zavarja a szemét a folyamatos meztelenkedés és szerelmeskedés stb!

A vendégek nagy része “keleti” emberek (szárad Kelet-Angliából valók), de Jill legrégibb barátnôje, Jill P.O és a férje Nyugat-Angliában lakik, mint mi, így lehetett nosztalgiázni együtt a tavalyi árvizekrôl. Jill P.O. férje Worcesterben dolgozik tanárként, és a végzetes napon éppen hazavitt a diákjait busszal Drayton Manor vidámparkból, és az árvizekbôl kifolyólag a buszuk vesztegelt az M5-ös autópályán. Persze egész éjjel csengettek és rezegtek a diákok mobiltelefonjai. Rééémes!!!!!!!

A buli után egy cambridge-i panzióban töltöttük az éjszakát, aztán vasárnap délelôtt hazajöttünk.

Nincsenek megjegyzések: